dinsdag 23 november 2010

Jezelf onderscheiden met een filosofie!

Ongeveer vier maanden werk nu als communication developer bij SpicyLemon. In een voor mij totaal nieuwe branche. In de eerste instantie dacht ik te gaan werken bij een onderneming welke simpelweg zoveel mogelijk software wilde verkopen.

SpicyLemon is daarentegen een onderneming met een duidelijke filosofie. Deze filosofie is te vergelijken met de film 'The Matrix'. Neo (de hoofdrolspeler) is in deze context de gebruiker. Morpheus, de man die Neo beschermt en opleidt om zijn vrijheid (en die van anderen) te waarborgen, symboliseert SpicyLemon. Door zijn vrijheid te beschermen, kan Neo en anderen hun eigen dromen weer gaan verwezenlijken. In de Griekse mythologie is Morpheus de God van de dromen, de vormgevende. Walt Disney gaf al aan in zijn bekende citaat ‘If you can dream it, you can do it”. Maar zoals 'The Matrix' al illustreerde, je moet jezelf wel beschermen om in alle vrijheid hebben om je dromen te kunnen realiseren.

SpicyLemon wil je ook bewust maken van de digitale realiteit en je genoeg informatie en vaardigheden bieden, zodat je in alle vrijheid kunt genieten van de digitale mogelijkheden. Dit doen we met behulp van een uitgebreid netwerk van partners, vendoren, gebruikers, experts etc. oftewel de SpicyLemon Expert Group. De doelstelling achter dit concept is; door kennis te koppelen, creëren we nog meer kennis en dus een nog veiligere omgeving.

De Spicylemon Expert Group op LinkedIn is speciaal in het leven geroepen om kennis over cybersecurity met elkaar te delen. Dit is een platform waar bijvoorbeeld een systeembeheerder de mogelijkheid krijgt zijn vragen rechtsreeks aan mensen van ESET en andere experts te stellen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de mensen van ESET gedurende InfoSecurity 2010 alle vragen hebben bijgehouden die aan hen werden gesteld. Deze vragen worden op LinkedIn nog eens besproken met een toelichting van de heren van ESET. Daarnaast vind je er ook nog eens spraakmakende discussies en blogs. Word lid en ontvang zero day info J!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten